Home

 

Biografie

Visie

Publicaties

Contact

  Contact:
Atelier Hans van Zonneveld
T: +31 (0)71 5412 002
E:
Hans@moderneschilderkunst.nl
       

Biografie kunstschilder Hans van Zonneveld

Hans van Zonneveld werd geboren in 1941 te Leiden, de prachtige stad waar ook grootmeester Rembrandt van Rijn het levenslicht zag. In zijn geboortestad volgde hij sinds de jaren negentig meerdere cursussen bij het gerenommeerde kunstgenootschap Ars Aemula Naturae. Zoals stillevenschilderen, portretschilderen en vrij schilderen. Zijn beste uitdrukkingsvorm is olieverf op linnen. Zijn bronnen van inspiratie zijn onder andere de verschillende vormen van natuur die hij in zijn reizen rond de wereld heeft aanschouwd - en dan met name de zee -, maar ook dromen en zijn eigenzinnige blik op de werkelijkheid. Hij legt de sfeer vast met felle, heldere kleuren en krachtige vormen.

Diverse schilderijen van Hans van Zonneveld zijn ondergebracht bij STAA Bedrijfskunst waar deze worden verhuurd aan bedrijven. Zijn schilderijen hebben in diverse directiekamers van grote en kleine bedrijven gehangen, maar ook bij Gemeenten en op verschillende andere locaties.

Bekijk moderne kunst schilderijen van Hans Van Zonneveld in zijn galerie.

Hans van Zonneveld

De eerste erkenning kwam in de jaren negentig, toen Van Zonneveld de Publieksprijs won van een portrettenwedstrijd uitgeschreven door het Leidsch Dagblad. In 2003 haalde hij het nieuws door als eerste kunstenaar ooit te exposeren in een snackbar. Dat kwam voort uit zijn streven om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Van Zonneveld: ‘Dus ook voor mensen die niet in musea en galeries komen.’ Het leidde tot een groot artikel op de voorpagina van het Leidsch Dagblad en bezoek van TV West.


In 2005 won Van Zonneveld de Publieksprijs van de jaarlijkse Open Huis dagen van Ars Aemula Naturae. ‘Een buitengewone bevestiging,’ zo reageerde de kunstenaar. Heden heeft Van Zonneveld twee passies: abstracte werken en sfeervolle landschappen, waarbij een hoofdrol weggelegd is voor heldere kleuren.

In 2011 won Van Zonneveld opnieuw de publieksprijs bij Ars Aemula, dit keer met zijn doek Tsunami.


 

Schilderij Hans van Zonneveld - A2

Schilderij Hans van Zonneveld - A4

Schilderij Hans van Zonneveld - C8

Schilderij Hans van Zonneveld - D3


 
Sitemap | Disclaimer | Ontwikkeld door: Bastiaan van Zonneveld © 2012 Kunstgalerie Van Zonneveld. All rights reserved.